Pixel 6, Pixel 6 Pro -telefoner kommer ikke til India: Her er hvorfor

Pixel 6 og Pixel 6 Pro India lansering er ikke i planer, har Google bekreftet til Gadgets 360. Begge nye Google Pixel -telefonene ble avduket på et virtuelt arrangement tirsdag med selskapets proprietære Tensor SoC, og har et nytt design med et horisontalt kamera bar på baksiden. Pixel 6 og Pixel 6 Pro kommer også med Android 12 ut av esken. I serien tilbyr Pixel 6 Pro en overlegen opplevelse med en 120 Hz LTPO OLED -skjerm og trippelkameraer bak. Pixel 6, derimot, har en 90Hz OLED -skjerm og har et oppsett med to bakre kameraer.

En talsperson for Google fortalte Gadgets 360 at Pixel 6 og Pixel 6 Pro ikke kom til India på grunn av mange faktorer.

“På grunn av en rekke faktorer, inkludert globale etterspørselsproblemer, kan vi ikke gjøre produktene våre tilgjengelige på alle markeder. Vi er forpliktet til våre nåværende Pixel -telefoner og ser frem til å bringe fremtidige Pixel -enheter til flere land i fremtiden, sier talspersonen i en melding.

Dette er spesielt ikke første gangen Google har bestemt seg for å ikke ta med de nye Pixel -telefonene til India. Faktisk har selskapet ikke lansert noen av sine siste flaggskip i landet. Disse inkluderer Pixel 4, Pixel 4 XL, Pixel 4a 5G og Pixel 5. Det tok imidlertid den vanlige Pixel 4a til det indiske markedet i fjor.

Markedseksperter mener at Google ikke anser India som et prioritert marked når det gjelder flaggskip Pixel -telefoner på grunn av en liste med gyldige årsaker.

“India -markedet er strukturert veldig annerledes enn noe annet marked av sin størrelse, med over 90 prosent av (smarttelefon) markedet under Rs. 20 000 ($ 300), ”sa Navkendar Singh, forskningsdirektør i markedsinformasjonsfirmaet IDC India. “Pixel-serien har blitt priset mye over dette med minimalt markedsføringsinngrep i et marked der Kina-baserte merker er kjent for markedsføring og distribusjonskampanjer med høy desibel.”

Singh la til at siden de fleste indiske forbrukere foretrekker spesifikasjoner mens de kjøper telefoner, og at Pixel-serien som har vært ‘underspesifisert’ til Pixel 6-serien i så måte ikke tiltrukket dem.

“Som igjen ikke blir brakt til India av Google på grunn av premiumpriser og erkjennelse av at det er tøft å selge en premiumtelefon i India og også konkurrere med Apple og Samsung i premium -enden av markedet,” sa han.

Tarun Pathak, assisterende direktør i analytikerfirmaet Counterpoint, sa at mens Pixel -serien har mindre enn en prosent markedsandel på smarttelefonmarkedet i India, har den fortsatt en stor tankeandel blant kameraentusiaster i landet.

“Jeg tror en av utfordringene for Google har vært det lave volumet for premium -segmentet i India, selv om det vokser raskt, men fortsatt på en lavere base. Bortsett fra denne mangelen på lokal produksjon og kanalbinding gjør det vanskelig å skalere, sier han.

Han la til at til tross for den ubetydelige tilstedeværelsen på markedet i Pixel -serien, ser forbrukere i landet allerede frem til Pixel 6 -serien. “Vi tror India kan være et godt marked for Google i India på lang sikt,” sa han.

I motsetning til India kommer Pixel 6 -serien til markeder som Australia, Frankrike, Tyskland, Japan og Taiwan. Det er også på forhåndsbestillinger i viktige markeder, inkludert Canada, så vel som Storbritannia og USA. De nye telefonene kommer også til salgs i USA fra 28. oktober.

Pixel 6 -prisen begynner på $ 599 (omtrent 44900 kroner), mens Pixel 6 Pro kommer til en startpris på 899 dollar (omtrent 67 400 kroner).

Det som gjør Pixel 6-serien så forskjellig fra andre Android-telefoner, er Googles spesialdesignede Tensor SoC som har som mål å forbedre kunstig intelligens (AI) og maskinlæring (ML). Telefonene har også en liste over kamerafokuserte funksjoner, inkludert Magic Eraser, som gjør det enkelt å fjerne uønskede mennesker og gjenstander fra bilder etter at de er tatt.

Google har også inngått et samarbeid med Snap for å integrere Snapchat -kameraet i låseskjermen i Pixel 6 -serien. Den nye opplevelsen vil være tilgjengelig senere i år.


Realme India-sjef Madhav Sheth slutter seg til Orbital, Gadgets 360-podcasten for et eksklusivt omfattende intervju, mens han snakker om 5G-push, Make in India, Realme GT-serien og Book Slim, og hvordan butikker kan forbedre standen. Orbital er tilgjengelig på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music og uansett hvor du får podcaster.

.

Leave a Comment